Metoda apicolă
Miere de salcâm dublu maturată naturală. Maturată de albine în stup și recoltată după descăpăcire – se renunță astfel la aproximativ un sfert din producție. Maturată peste o lună după recoltare – se mai pierde astfel cam 5% din volum, bulele de aer ieșind la suprafață. Rezultatul, livrat așa cum se vede în imagine, este un produs apicol de înaltă calitate. Pe parcursul sezonului de recoltare al mierii de salcâm, nu sunt recoltate nici un fel de alte produse apicole din stupină – asigurând astfel că stocurile de materie primă din fiecare stup sunt la niveluri optime pentru producția de cea mai înaltă calitate. Mierea de salcâm este mierea care se cristalizează după cea mai îndelungată perioadă de timp.
Consumul recomandat pentru miere de salcâm dublu maturată naturală
Consumați miere de salcâm care nu a fost expusă la temperaturi înalte! Miere de salcâm produsă local, în stupină staționară, exclusiv în România. Produs apicol de înaltă calitate. Stupina Crăciuneanu produce miere de salcâm dublu maturată naturală în cantități modeste, însă urmând proceduri și standarde de calitate superioare. Produsul finit îmbătrânește precum vinul vechi, căpătând o vâscozitate uniformă și închinzându-se la culoare pe parcursul anilor, fără a ajunge însă la indicele de vâscozitate al mierii poliflore. Produsul nu a supraviețuit până acum suficient de mult timp pentru a-l vedea cristalizat sau zaharisit (aprox. 3 ani).
Proprietăți ale mierii de salcâm dublu maturate naturale
Mierea de salcâm este una dintre varietățile de miere cele mai ușoare, cu o transparență foarte plăcută și ușor de folosit în produse de cofetărie. Pentru întărirea produsului, acesta poate fi pus la frigider pentru perioade scurte de timp fără a exista riscul cristalizării permanente. Mierea de salcâm prezintă aceleași beneficii pentru organismul uman precum florile de salcâm din care este extrasă, idem cu beneficiile ceaiului din flori de salcâm.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.